Fenyőággal, égőkkel, gyertyával, díszekkel, no és kellemes zenével hamar karácsonyi hangulatot varázsoltunk az Ady Művelődési Ház galériatermébe. Mindenki, aki jött, hozzott valami finomságot: karácsonyi asztalunk gyorsan telt gyümölcskenyérrel, beiglivel, pogácsákkal, sajtos rudakkakal, zöldséges rétessel, almás piskótával, mákos kevert sütivel, kókuszos golyóval és kockával, keksztekercs-variációkkal. Halalmas tálon tiramisu és csodás gesztenyetorta is érkezett.

Tojás-, padlizsán- és tonhalkrém, zakuszka. Meg kell kóstolni! No és a italok! Saját készítésű dió- és más pálinka, meggylikőr gazdagította a választékot. Ha épp csak egy kortyot is kóstoltunk mindenből, máris jó kedvünk kerekedett.

És itt a helye a férfiak dicséretének is: ülnöktársunk saját készítésű narancsdzseme verhetetlen! Jövőre ebben a kategóriában is lehet majd nevezni.

Nem volttunk könnyű helyzetben a szavazáskor, de avattunk kategóriagyőzteseket: édes süteményben Reymeyer Aladár (PKKB) gesztenyetortája, sós süteményben Barát Erzsi (II.-III. kerületi bíróság) zöldséges rétese és Kovács Kata (Gödöllői Városi Bíróság) római köményes pogácsája, partyfalat kategóriában pedig Endrefi Szilvi (FTSZ) krémei lettek a nyertes alkotások. kategóriagyőztesek jutalma: 2013. évi tagdíjmentesség. Gratulálunk!

A győztes receptek letölthetők innen:

Római köményes sós pogácsa
Gesztenyetorta

Szóval a csillagszórós-gyertyafényes beszélgetés a saját készítésű finomságok mellett nagyon jó hangulatúra sikerült. Úgy búcsúztunk: jövőre megismételjük :)